Selecteer een pagina

Over Menoar

Menoar Mediation is gespecialiseerd in zakelijke conflicten. Mijn kennis en ervaring in het MKB zorgt voor een vertrouwde basis van de gesprekken.  Zo help ik bijvoorbeeld ondernemers die een conflict hebben met klanten of leveranciers. Door samen in gesprek te gaan wordt er naar een oplossing gezocht en om daarnaast, indien partijen dat wensen, te zorgen voor een voorzetting van de zakelijke relatie. Ook met onenigheid bij een bedrijfsopvolging of conflicten tussen vennoten of aandeelhouders kan een mediationgesprek ervoor zorgen dat er verder wordt gekeken dan alleen het conflict. Menoar Mediation biedt een oplossing voor zakelijke conflicten.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Een conflict is altijd een vervelende situatie en de stap om een mediator in te schakelen kan een drempel zijn. Daarom is een vertrouwelijke sfeer noodzakelijk. Vandaar dat er voor aanvang van mediation een kennismakingsgesprek plaats vindt. Op die manier kan ik vertellen hoe ik te werk ga als mediator en kunnen partijen een gevoel krijgen wie ik als persoon ben.

Mediationovereenkomst

Als partijen hebben besloten om tot mediation over te gaan, wordt een mediationovereenkomst getekend. Hierin staan de spelregels van het mediotionproces vast, waaronder:

  • Vrijwilligheid: Dit is een van de belangrijkste en onderscheidende kenmerken van mediation. Iedere partij heeft de eigen keus om aan mediation deel te nemen en de vrijheid om die deelname op elk gewenst moment te beëindigen. Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat partijen gemotiveerd zijn om aan een oplossing te werken.
  • Vertrouwelijkheid: Uiteraard wordt verwacht dat alle partijen die aanwezig zijn bij de mediation vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de gesprekken. De uiteindelijke afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst die door beide partijen wordt getekend.

Rol mediator

Als mediator probeer ik het best mogelijke gesprek tussen mensen te faciliteren. Hierin zal ik mij onder andere onpartijdig en onafhankelijk opstellen. Wat mede inhoudt dat ik geen adviezen zal geven en dat de uitkomst van de gesprekken in handen van de partijen ligt. Vanuit mijn rol probeer ik aandacht voor elkaar en wederzijds begrip te creëren en communicatiepatronen te doorbreken.  Zodat partijen met elkaar dé oplossing vinden!

Over mij

Mijn interesse voor de mens en mijn kennis en ervaring als financieel adviseur breng ik samen in Menoar Mediation. Tijdens de gesprekken richt ik mij op de relatie tussen de partijen zodat ze samen tot een oplossing kunnen komen. Mijn vragen en interventies zorgen ervoor dat de belangen van beide partijen boven tafel komen en dat er weer naar elkaar en naar de toekomst gekeken wordt. Zodat partijen dé oplossing met elkaar gaan vinden.

Een nieuwe situatie

Wat een gekke wereld leven we op dit moment in. Het is wel even wennen, de beperking van de sociale contacten en het vele thuis zijn. Ook ik moest een nieuw ritme vinden in mijn gewijzigde taken. Maar dit geeft ook nieuwe kansen. Zo ook in een mediation. Gewoonlijk zit ik samen met de partijen fysiek bij elkaar. Dat is nu wat lastig. Maar een gesprek kan op afstand, via het internet, plaatsvinden. En dit heeft ook voordelen. Beide partijen kunnen het gesprek in vertrouwde omgeving voeren. En het mooiste is nog dat het gesprek daadwerkelijk wordt gevoerd.

Lees meer

Mediation is altijd een optie bij conflicten

Een interview met Christie Dijkstra door Ondernemend Friesland. “Het bijzondere aan mediation is dat de oplossing voor het conflict uiteindelijk bij de partijen zélf vandaan komt. “Mijn rol is het gesprek faciliteren en ervoor zorgen dat de onderste steen boven komt. Ik krijg de partijen écht met elkaar aan het praten. De oplossing waar zij uiteindelijk mee komen, is er één waar beiden tevreden mee zijn. Dat is het voordeel van mediation: als je met een conflict naar de rechter stapt, ben je niet alleen veel tijd en geld kwijt, je zit dan ook automatisch ‘in het gevecht’. En één van beide partijen wint. Na een mediation-traject ga je fatsoenlijk uit elkaar en kun je nog zakelijk met elkaar verder, als dat gewenst is.”

Lees meer

Neem contact op

4 + 11 =

specialist in mediation bij zakelijke conflicten

Christie Dijkstra
Mediator

telefoonnummer: 06 27 43 42 10
email: christie@menoar-mediation.nl

IBAN: NL77RABO0332157709
KVK: 71841865
BTW: NL001460308B25

© copyright Menoar Mediation 2018 - heden | Alle rechten voorbehouden