Selecteer een pagina

Zoals ik in mijn vorige blog al heb geschreven hebben wij deze zomer een paar weken in Italië in de wijnstreek Piëmont doorgebracht. Wat een prachtige omgeving! Hele mooie uitzichten op wijngaarden en met in de verte de alpen. Veel oude kastelen en kerken. Zo hadden wij vanuit onze vakantiewoning een prachtig uitzicht op het kasteel van Beauregard dat vroeger in handen was van de familie della Cisterna y Belriguardo. Maar het uitzicht vanuit het kasteel was zeker niet minder mooi. Wat een mooi vergezicht.

In mijn vorige blog had ik ook al verteld dat ik meerdere malen ben wezen (hard)lopen. Ik heb de haakjes bewust gebruikt, want soms was het te stijl om te kunnen hardlopen zowel naar boven als naar beneden. Door deze tochtjes ben ik op hele mooie plekken gekomen. Van te voren plan ik een route, maar dat wil niet zeggen dat ik die ook altijd volg. De wegen zijn soms wat anders dan dat google map aangeeft. Sommige paden zijn geen wegen te noemen, maar ze brachten mij vaak op hele mooie plekken. En soms ging het ook niet goed en moest ik weer terug om een betere weg te vinden. Mijn nieuwsgierigheid zorgde er voor dat ik weer een nieuw tochtje bedacht en ook dat ik verder ging.

Die nieuwgierigheid gebruik ik ook tijdens een mediationgesprek. In mijn opleiding heb geleerd een OEN te zijn in een mediationgesprek. Een OEN met hoofdletters in dit geval, wat staat voor: open, eerlijk en nieuwgierig. Net als tijdens een hardlooptochtje stippel ik voor de mediation een route uit. Maar ik laat mij graag door mijn nieuwgierigheid leiden naar een andere weg doordat partijen mij daarop wijzen. En soms vinden wij samen een hele mooie route of vergezicht, een mooi verhaal of nieuw inzicht. Ook kan het voorkomen dat we niet goed zijn gelopen. Ik neem de partijen dan weer mee naar de oorspronkelijke route om te zien hoe we vanuit dat punt weer verder gaan.

En hoe het gesprek ook loopt, vaak komen we uit op een mooi punt en zijn we blij dat we de route bewandeld hebben. Of partijen de wandeling samen voortzetten of daarna elk hun eigen route nemen, laat ik aan de partijen zelf over. Dat zal hoe dan ook weer een mooie wandeling worden.

specialist in mediation bij zakelijke conflicten

Christie Dijkstra
Mediator

telefoonnummer: 06 27 43 42 10
email: christie@menoar-mediation.nl

IBAN: NL77RABO0332157709
KVK: 71841865
BTW: NL001460308B25

© copyright Menoar Mediation 2018 - heden | Alle rechten voorbehouden