Selecteer een pagina

Wij hebben dit jaar onze vakantie doorgebracht in het mooie Italië. Mijn wensen waren een zwembad en mooi weer en zo zijn we in de wijnstreek Piëmont beland. Het was elke dag tegen de 30 graden en ’s avonds koelde het lekker af naar ongeveer 20 graden. En het zwembad was heerlijk. We hebben er heel wat uurtjes bij en in doorgebracht.

Piëmont is een prachtige omgeving. En daar werd ik mij helemaal van bewust in de hardlooptochtjes die ik heb gemaakt. Gewoonlijk neem ik de hardloopschoenen wel mee, maar gebruik ik ze weinig op vakantie. Dat was dit keer anders en ben ik redelijk actief bezig geweest. Op deze manier ben ik op hele mooie plekken gekomen. Ik liep door wijngaarden en had prachtige uitzichten. Dit had ik anders gemist. In de auto zie je ook heel veel, maar rij je ook snel iets voorbij.

Daar werd ik mij des te meer van bewust toen ik dit mooie plaatje zag, wat maar een paar honderd meter van onze vakantiewoning ligt. We waren er met de auto al een paar keer langs gereden, maar toen was ons dit niet opgevallen. Ook mijn man was er al langs gefietst, maar had er toen ook geen oog voor. Pas toen ik er langs kwam (hard)lopen, zag ik het. Wat mooi dat iemand dit heeft gemaakt. Wat word ik hier blij van!

Zo zie je maar weer dat het ook heel goed kan zijn om wat langzamer te gaan. Want misschien missen we wel heel wat moois.

In een mediationgesprek werkt het eigenlijk ook zo. In het gesprek zorg ik er voor dat we bij de gebeurtenissen wat langzamer langs lopen omdat er niet alleen vervelende dingen zijn gebeurd, maar ook mooie. Door het rustig te bespreken hoor je vaak de reden waarom iets is gebeurd en dat kan een mooi verhaal zijn. Want meestal gebeuren de dingen met goede bedoelingen, maar wordt dat niet zo opgevat. Door er langs te lopen in plaats van in het heetst van de strijd er langs te razen, ziet de tegenpartij dat als het goed is ook. Ik heb in ieder geval al heel wat mooie momenten gezien in een mediationgesprek en daar past dit plaatje van Italië heel mooi bij. Mocht je in een conflict verwikkeld zijn, loop ik ook graag met jullie verhaal mee.

specialist in mediation bij zakelijke conflicten

Christie Dijkstra
Mediator

telefoonnummer: 06 27 43 42 10
email: christie@menoar-mediation.nl

IBAN: NL77RABO0332157709
KVK: 71841865
BTW: NL001460308B25

© copyright Menoar Mediation 2018 - heden | Alle rechten voorbehouden