Selecteer een pagina

Dé oplossing

Een van de voordelen van mediation is dat het tot hele verassende oplossingen kan leiden. In de blog een voorbeeld hiervan.

Lees meer

De Roos van Leary

Over communicatie is al veel geschreven en ook veel onderzoek na gedaan. Want goed communiceren is een kunst, maar wel één waar je zelf invloed op hebt. Ook de psycholoog Timothy Leary heeft onderzoek gedaan naar dit onderwerp en heeft daarbij de Roos van Leary...

Lees meer

De blinde mannen en de olifant

Iemand vertelde mij laatst het verhaal van ‘de olifant en de blinde mannen’. Dit is een beroemde gelijkenis uit India. Ik vond het zo’n beeldend verhaal dat ik het graag met jullie wil delen. Het verhaal gaat over blinde mannen die tegen verschillende delen van een...

Lees meer

Het samenwerkingsbeginsel

Het samenwerkingsbeginsel houdt in dat we onze bijdrage aan een gesprek afstemmen op het doel en de richting van het gesprek. We vertrouwen erop dat de ander zich hieraan houdt en wij houden ons er zelf ook aan.

Lees meer

Communicatiemodel

Om meer inzicht te krijgen in de onderlinge communicatie is het communicatiemodel ontwikkeld. Hierin onderscheid men vier aspecten van communicatie, nl het inhoudelijke, het expressieve, het relationele en het appellerende aspect. In elk gesprek dat je voert, komen alle vier aspecten aan bod.

Lees meer

Het Driecirkelmodel

Het driecirkelmodel geeft aan welke positie de betrokken partijen in het familiebedrijf kunnen innemen. Dit geeft inzicht in de diverse belangen.

Lees meer

Beleefdheidstheorie

De onderzoekers Brown en Levinson hebben in het verleden onderzoek gedaan naar het begrip ‘beleefdheid’. Mede hieruit komt de beleefdheidstheorie voort, waarbij zij kijken naar ons taalgebruik op dit gebied. 

Lees meer

Autonomie

Deze zomer hadden we gezinsuitbreiding. We mochten Tommie namelijk welkom heten in ons gezin. Voor de duidelijkheid: Tommie is een zwarte kater van inmiddels 4 maanden oud. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet gelijk enthousiast was om een kat in huis te nemen. Na...

Lees meer

Italië deel 2

Zoals ik in mijn vorige blog al heb geschreven hebben wij deze zomer een paar weken in Italië in de wijnstreek Piëmont doorgebracht. Wat een prachtige omgeving! Hele mooie uitzichten op wijngaarden en met in de verte de alpen. Veel oude kastelen en kerken. Zo hadden...

Lees meer

Italië deel 1

In een mediationgesprek zorg ik er voor dat we bij de gebeurtenissen wat langzamer langs lopen omdat er niet alleen vervelende dingen zijn gebeurd, maar ook mooie. Door het rustig te bespreken hoor je vaak de reden waarom iets is gebeurd en dat kan een mooi verhaal zijn.

Lees meer

specialist in mediation bij zakelijke conflicten

Christie Dijkstra
Mediator

telefoonnummer: 06 27 43 42 10
email: christie@menoar-mediation.nl

IBAN: NL77RABO0332157709
KVK: 71841865
BTW: NL001460308B25

© copyright Menoar Mediation 2018 - heden | Alle rechten voorbehouden